Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Κατά τη χθεσινή μετάβασή του στην Επάνω Σκάλα ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο και να συνομιλήσει με τους εκεί εργαζόμενους τεχνικούς και συντηρητές του έργου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε:
Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους, ο Νομός μας είναι ένας απ τους πλουσιότερους σε αρχαιολογική αξία χώρους. Το ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο απ’ τα μέσα της δεκαετίας του 1980 αναπτύχθηκε βάσει σχεδιασμού και οδήγησε στην ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Το ανασκαφικό έργο στη Θερμή, το Κάστρο της Μυτιλήνης, στην Μήθυμνα, στην Μύρινα, στα Καβείρια και στη Πολιόχνη της Λήμνου αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα και αναδείχθηκαν οι συνολικά οι χώροι. Το αναστηλωτικό έργο στον Ναό των Μέσων στην Αγία Παρασκευή και η διευθέτηση του όλου χώρου, στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας, στο Ρωμαικό Υδραγωγείο Μόριας είναι μέρος της μεγάλης προσπάθειας που δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε απ τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την κατασκευή και λειτουργία δύο σημαντικότατης αξίας εκθεσιακών χώρων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης και του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, αλλά και τις σύγχρονες εκθέσεις στο Μουσείο της Μύρινας της Μυτιλήνης της Νάπης κ.α, αποτελούν μοχλό ανάδειξης της λαμπρής και μακραίωνης ιστορίας του τόπου, αλλά και πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης.
Ας μας πει η ΝΔ τι έργο έχουν να επιδείξουν στη Λέσβο στον τομέα αυτό οι Κυβερνήσεις Καραμανλή τα τελευταία 5,5 χρόνια;
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε αυτόν σ αυτόν τον δρόμο. Εδώ στην Επάνω Σκάλα θα προτάξουμε την  ολοκλήρωση της  ανασκαφής αλλά και την αναστήλωση τμημάτων των κτιριακών συγκροτημάτων βάσει των θεμελίων και των αρχιτεκτονικών μελών που έχουν βρεθεί και σώζονται σε καλή κατάσταση, ώστε να προκύψει ένας πραγματικά ενιαίος και επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.-